Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Sommar i Säterdalen

Nu är sommarsäsongen snart här och Säterdalen, dess aktörer och naturmiljö står redo att välkomna sina sommargäster. Säterdalen är ett populärt besöksmål som varje år lockar 100 000 besökare med folkparksarrangemang, lekpark för barn, fäbod och vandringsleder. I år kommer det att finnas ett aktivitetsutbud i dalens olika delar som ska locka både barn och vuxna. Utöver de arrangerade aktiviteterna finns det möjligheter att skapa sitt eget äventyr i den unika miljön och det lättillgängliga naturreservatet.

Säterdalen har många olika delar som alla erbjuder någon form av aktivitet. Folkparken erbjuder bland annat tisdagsträffar med veteranbilsutställning, loppis, livemusik och barnteater. Dalstugan har sommarcafé och tåget Turis erbjuder en roligare form av transport till och från dalen. Utomhusspel och lek vid Skjutarkröken erbjuds och sommarjobbare anställda på Säters kommun är värdar för under fyra veckor.

-Vi önskar att hela Säterdalen ska ha ett rikt utbud i sommar och strävar efter att kunna erbjuda både barn och vuxna en bredd, säger Helena Åkerberg Hammarström, näringslivschef Säters Kommun.

Upprustning av fäboden

För fäboden finns ett framarbetat koncept men för att kunna realisera konceptet krävs en upprustning av fäboden. Upprustningen kommer att prioriteras i år. Det är för att skapa goda förutsättningar för en blivande entreprenör att bedriva verksamhet där djuren, maten och aktiviteterna står i fokus. Fäboden kommer därför att vara stängd under sommaren 2018. Medan upprustningen av fäboden sker kommer det istället att erbjudas olika typer av aktiviteter tillsammans med samarbetsaktörer. Det finns fortfarande plats för fler aktörer att erbjuda roliga aktiviteter för barnfamiljer.

-Barnfamiljen som kommer fram till Fäboden ska bli glatt överraskadesäger Helena Åkerberg Hammarström.

Aktiviteter

Datum och tider för aktiviteterna kommer läggas ut i evenemangskalendern som du hittar på www.saterdalen.se och www.visitdalarna.se

Utöver utvecklingen av fäboden har ytterligare fyra områden identifierats som besöksanledningar som också ska prioriteras. Dessa är: naturmiljön, folkparken, leken i naturmiljön och parken. Arbetet fortskrider även i dessa utvecklingsområden. I år kommer bland annat upprustning av fäbodstigen mellan den nedre parkeringen och fäboden att genomföras. Det kommer att förbättra tillgängligheten. Framtida besök på fäboden börjar redan vid parkeringen, och besökarna kommer sedan uppleva olika saker på stigen ner. Utvecklingsarbetets övergripande mål är att Säterdalen ska återta positionen som ett av regionens främsta besöksmål. Med det målet önskar vi alla välkomna för att njuta av Säterdalen i sommar! Nu är vi på väg dit.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close