Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Stölder utreds internt och av Polisen

Det har det skett ett flertal stölder hemma hos personer i Säter som har hemtjänst. De drabbade har polisanmält stölderna och väntar på Polisens utredningar. Flera anhöriga har också kontaktat Säters kommun, och det är så som Säters kommun fått veta om stölderna. Eftersom stölderna skett inom samma område, och där personerna har hemtjänst, ser Säters kommun allvarligt på vad som hänt.

– Vi har sedan tidigare stärkt upp våra rutiner. Det  gäller till exempel kontroller där vi kan se när vår personal kommer och går hos de som har hemtjänst. Nu ser vi över våra rutiner ytterligare för att de som har hemtjänst ska kunna känna sig trygga, säger Camilla Thommes, verksamhetschef för äldreomsorg i Säters kommun.

– Det kan naturligtvis vara någon utomstående som är ansvarig för stölderna. Oavsett om det är det eller inte, är det viktigt för oss att människor ska kunna känna sig trygga när personal från Säters kommun besöker dem.

Den senaste stölden skedde nyligen. Sammantaget är det nu ett sådant mönster av stölder att kommunen kommer kontakta de som har hemtjänst med mer information om vad som hänt. Kommunen kommer också berätta om vad som görs för att de även fortsättningsvis ska kunna känna sig trygga.
– Jag förstår om våra hemtjänsttagare och anhöriga kan känna sig oroliga. Det är  tråkigt att en hemtjänst som fungerat så väl under lång tid, utan den här typen av problem ska behöva hantera den oro som detta för med sig.

Säters kommun arbetar också för att kunna bidra till Polisens utredningar av stölderna.
– Vi genomför en intern utredning för att så långt som möjligt ta reda på vad som kan ha hänt, säger Camilla Thommes.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close