UF-företagare med godsaker i lådan

Vi presenterar stolt några av alla fantastiska unga företagare från Säter. Genom Ung Företagsamhet Dalarnas utbildning på gymnasiet får de starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett läsår.

Hej Malin Lindkvist från Säter, VD i UF-företaget Lilla Dalalådan. Vad gör ni?

-Vi säljer en låda fylld med lokalt producerade delikatesser.

Vilka är det förutom du som driver företaget?

-Felicia Hedberg och Disa Sand Lövgren. Vi går alla på Kristinegymnasiet i Falun.

Hur kom ni på er företagsidé?

-Vi kikade runt lite vad andra har gjort och hur det hade funkat. Idéen kom faktiskt ifrån Ludvika. Därefter gjorde vi en marknadsundersökning för att ta reda på vilken typ av produkter vi skulle satsa på i vår låda.

Ja, vad innehåller den?

-Bland annat godsaker som jordgubbsdryck och marmelad från Grangärde, ost från Grådö, tunnbröd från Rättviks tunnbrödsbageri för att nämna några saker. Och så har vi en nyhet; Falukorv från Gustafs!

Hur har försäljningen gått?

-Över förväntan, vi sålde slut på både jul- och nu också vårlådan. Tanken är att sälja en till omgång inför påsk så får vi se hur det går.

Hur har ni marknadsfört er?

-Via Facebook och Instagram, det har räckt bra. Jullådan var det inte bara privatpersoner som köpte utan även ett företag. I stället för det vanliga julbordet så fick personalen Lilla Dalalådan. Det passade ju bra så här under pandemin.

Kommer du att driva företag igen tror du?

-Ja, det har varit riktigt roligt och så har jag lärt mig mycket. Jag går Hantverksprogrammet med inriktning frisör, så planen är att på sikt driva egen salong.

Lycka till!

UF-företaget Lilla Dalalådan

Foto: UF-företaget Lilla Dalalådan