Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Upprustningen av Fäboden i Säterdalen snart klar

Fäboden i Säterdalen är ett populärt besöksmål under sommarhalvåret. Med sina djur och servering lockar den många besökare och fram för allt barnfamiljer. Dock har anläggningen varit i behov av en upprustning för att kunna hålla en bra standard både för den entreprenör som drivit fäboden och för besökarna. Kommunen investerar i fäboden för att anläggningen ska fungera i många år framöver. Upprustningen och nybyggnationen av vissa hus sker i detta nu och byggare är på plats på fäboden för att iordningställa det sista innan sommaren drar igång på riktigt.

Bygget beräknas färdigt i början av juni

Det man kan förväntas sig på fäboden då är servering, djur och fäbodaktiviteter som den nya entreprenören, Forsnäsgruppen, kommer sköta. I serveringen har väggar öppnats upp för att ge ett bättre flöde i serveringen. Om man önskar äta på fäboden kommer man både kunna sitta inne och ute och då både under det nybyggda paviljongtaket eller utanför.

Alla hagar till djuren rustas upp och hönsen får ett nytt hönshus och kaninerna ett nytt kaninhus. Det byggs också ett stall där det finns plats för kor eller hästar. Ett av husen är tänkt som ett hus där alla fäbodens yngre gäster (eller för all del äldre också) kan hoppa i hö. På ett av de befintliga stallen förlängs taket en bit för att kunna fungera som aktivitetsyta även när det regnar. Mycket händer alltså på fäboden och det är fantastiskt att se hur all planering, ritningar och skisser nu realiseras. Vi längtar lika mycket som ni gör på att allt ska bli färdigt. För att följa processen är ett hett tips att följa Fäbodens Instagram och Facebook.

OBS: Fäbodområdet är för närvarande en byggarbetsplats och tillträde är just nu förbjudet för obehöriga. Var vänlig respektera detta för din egen säkerhet och så byggarna kan hinna klart i tid. I början av juni öppnar fäboden och då är du varmt välkommen hela vägen in på fäbodområdet igen!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close