Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Vi söker kontaktperson, kontaktfamilj och familjehem

Vi söker familjer med resurser att ta emot en till i sin familj. Man kan bo i lägenhet, hus på landet, vara ensamstående, gift, sambo, med eller utan barn, arbeta heltid, deltid eller studera. Det finns ingen formell åldersgräns Det viktigaste är att det finns en trygg och stabil tillvaro, utrymme, gott om tid och tålamod och att man kan tänka sig att samarbeta med ett barns familj och med socialtjänsten.

Kontaktperson/kontakfamilj

Som kontaktperson är din/er främsta uppgift att vara en
kompis eller medmänniska, en person eller familj att göra saker med
regelbundet. Det kan handla om allt från att gå och fika eller bowla till att
bjuda hem personen på middag.
En kontaktfamilj är som en extra familj åt barnet och fungerar ofta som en avlastning för barnets föräldrar. Kontaktfamiljen tar emot ett barn/ungdom i sitt hem en eller två helger per månad. Barnet bor i de flesta fall övrig tid hemma hos sina föräldrar.

Familjehem

Att vara familjehem innebär att du i ditt hem tar emot ett barn eller en ungdom som blir boende hos dig för en kortare eller längre tid. Barnet/ungdomen blir en del i din familj och du/ni fungerar istället för de biologiska föräldrarna i vardagen. Det innebär att man som vuxen tillgodoser barnets vardagliga behov av närhet, trygghet och mat. Det innebär också att man tar ansvar för att barnet får den hälso- och sjukvård det behöver och att man exempel skjutsar till aktiviteter.

Hur du ansöker

Om du/ni är intresserade av att bli familjehem/kontaktperson/kontaktfamilj så kan du anmäla intresse genom hemsidan Familjehem Sverige. Annars kan du kontakta vår familjehemssekreterare som du når via socialkontorets reception.

Socialkontoret receptionen
Telefon: 0225-55 165

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close