Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Vinnarna i julskyltningstävlingen är…

I söndags öppnade Säters trädstad upp och bjöd in till gammaldags julmarknad och traditionell julskyltning. Butikerna kämpade hela lördagskvällen med att skapa julmagi i sina skyltfönster. På morgonen på första advent, 2 december 2018, täckte de av sina fönster och det var sannerligen en fröjd för ögat.

Butiksägarna utmanar varandra varje år i en tävling om vem som har finast fönster och det ligger i besökarnas händer att bestämma.

-I år var det rekordmånga som röstat, berättar Josefin Enström, näringslivsutvecklare och koordinator för julskyltningen.

Närmare bestämt var det 463 besökare som röstade vilket är en ökning med över 100% från förra året då det var 209 personer som röstade.

Årets vinnare

Maria Sellberg och Susanne Backlund på Bollie fick ta emot diplom som årets vinnare

Förstapristagare i årets julskyltningstävling blev Bollie Café och Butik med 167 röster. Susanne Backlund och Maria Sellberg är det som har kämpat och byggt ihop två fönster. Ett fönster med naturtema och ett baktema med ett pepparkakshus i kolossalformat.

-Pepparkakshuset gick hem hos barnen och fönstret med naturtema gick hem hos de vuxna, säger Maria Sellberg.

Butiken som kom på andra plats var mig & alice som inrett sitt fönster på gammaldags vis med kakelugn och ett stort julbord med julskinka och godsaker.

-Det har tagit ungefär 30 timmar att få ihop fönstret och jag har tillverkat mycket av innehållet själv, berättar Melinda Lindberg, butiksägare mig & alice.

mig & alice skyltfönster 2018

På tredje plats kom Lidéns Möbler med sin tomteverkstad som de byggt i ett av sina rum inne i butiken.

-Några besökare som inte kunde komma på julmarknaden har åkt hit i efterhand för att titta på alla skyltfönster, berättar Agnetha Hölke, medarbetare Lidéns Möbler.

Lidéns Möblers skyltfönster

Tre besökare som röstade på det vinnande skyltfönstret vinner också ett pris som meddelas på Facebooksidan Jul i Säter.

Tävlingen har pågått sedan 2015 i den här formen och butiksägarna verkar peppade och även besökarna.

-Det bådar gott inför nästa år då det blir femårsjubileum, säger Josefin Enström.

Heja alla butiksägare som har skapat julmagi och en reseanledning till Säter – där julen är som förr!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close