Seniorlägenheter

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter


Tack för ditt meddelande.

Seniorlägenheter är vanliga bostäder som riktar sig särskilt till personer över en viss ålder, ofta över 55 eller 65. Boendet passar för äldre som vill bo bekvämt och ha personer i sin egen ålder som grannar. En del hus har även gemensamma utrymmen med plats för umgänge med grannar och besökare.

Seniorlägenheter kan skilja sig mycket åt i sin utformning och i vad de har att erbjuda. Ibland är det enda utmärkande att alla som bor i huset är över en viss ålder, medan andra kan vara anpassade för att fungera om man har ett rörelsehinder eller vara ombyggt för att ge en god tillgänglighet.

Hur får jag en seniorlägenhet?

För att få en seniorlägenhet ställer du dig i kö hos hyresvärden och när du får en lägenhet så betalar du hyra på samma sätt som andra som har en hyresrätt. Seniorlägenheter är inget som du kan söka och få som insats från Säters kommun.

Hur får jag hjälp när jag bor i en seniorlägenhet?

Om du skulle behöva hjälp i din vardag så kan du ansöka om insats från Sociala sektorn i Säters kommun. Biståndsenheten på sociala sektorn utreder ditt behov och tar beslut om insats som gör det möjligt för dig att bo kvar hemma.