Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Omröstning: Nyplantering på Rådhustorget

Kontaktinformation

Gatuenheten, samhällsbyggnadsförvaltningen

Telefon: 0225-55000

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Det är dags för förändring av växtligheten runt parkbänkarna på Rådhustorget. Du har nu haft möjlighet att vara med och påverka hur det kommer att se ut och upplevas! Det förslag som blev mest gillat kommer vi att genomföra under nästa säsong. Sista dag att rösta var den 18 oktober. Snart avslöjar vi resultatet!

Rådhustorget.

Ovan ser du en bild som visar Rådhustorget idag. I mitten av torget finns en rundel med plantering och runt den en grusgång. Från grusgången löper det ut fyra grusgångar som ovanifrån bildar formen av ett kors (på bilden syns en av grusgångarna som leder mot rundeln). Runt grusrundeln finns fyra bänkar. Varje bänk är omgärdad av gröna buskar. Det är hur det ska se ut runt bänkarna som det finns olika alternativ att välja bland.

Oavsett vilken växtlighet det kommer att bli, kommer vi också sätta upp en liten fontän i mitten av torget. Det blir en vackert inslag med lite porlande vatten, och till nytta och nöje för fågel- och insektsliv.

Annika Nyberg på Samhällsbyggnadsförvaltningen är ansvarig för den blivande förändringen.

– Jag har tagit fram förslag som alla har sin attraktivitet, och jag tror att oavsett vilket av förslagen vi använder, så kommer det bli ett lyft för miljön på torget. Det ska kännas trevlig, ombonat och tryggt.

De olika förslagen som du kunnat rösta på presenteras här.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close