Gratis filmfestival på höstlovet!

För dig mellan 0-17 år – Biovisningar på Folkets hus 30 oktober – 1 november

Du behöver ett festivalpass för att kunna se filmerna, dem kan du hämta från och med onsdag 19 oktober. Du hämta ditt festivalpass här: 

  • Säters bibliotek
  • Skedvi bibliotek
  • Gustafs bibliotek
  • Ungdomens hus
  • Säters Folkets hus

Kom i tid för att säkra din plats! Du får biljett till de filmer du vill se mot uppvisande av festivalpasset! En vuxen per barn får också följa med gratis!

Festivalprogram:

Söndag 30 oktober kl. 10.15 posterbild för filmen Nalle Puhs fim– NALLE PUHS FILM: NYA ÄVENTYR I SJUMILASKOGEN

En amerikansk animerad familjefilm från 2011
Följ med Nalle Puh och hans vänner när de på uppdrag av Uggla ger sig av på ett helt nytt äventyr i Sjumilaskogen. Med hjälp av vännerna Tiger, Kanin, Nasse, Kängu och Ru ger sig Ior ut för att leta efter sin försvunna svans. Det blir en hektisk dag för en björn som egentligen bara skulle ut och leta efter lite honung.

(Barntillåten, 101 min)

TRAILER – Nalle Puhs Film

Söndag 30 oktober kl. 12.30 – ENCANTOPoster från filmen Encanto

Ett magiskt äventyr från Disney som 2022 vann en Oscar för bästa animerade film.
Historien om en högst ovanlig familj, Madrigal, som levt gömd i de colombianska bergen, i ett magiskt hus, i en livfull stad, på en underbar och förtrollad plats som kallas för en Encanto. Här har magi välsignat alla barn i familjen med en unik gåva, från superstyrka till makten att hela – alla barn utom ett, Mirabel.

(Från 7 år, 98 min)

TRAILER – Encanto

Söndag 30 oktober kl. 14.45 – DUNEPoster för filmen Dune

En storslagen amerikansk science fictionfilm från 2021
Paul Atreides, en briljant och talangfull ung man född med ett storslaget öde, måste resa till den farligaste planeten i universum för att säkra sin familjs och sitt folks framtid. När illasinnade krafter kastas in i en konflikt över tillgången på planetens mest värdefulla råvara – ett ämne med förmåga att låsa upp mänsklighetens fulla potential – kommer bara de som övervinner sina rädslor att överleva. Språk: Engelska. Textad på svenska. Dune bygger på Frank Herberts klassiska science fiction-roman.

(Från 11 år, 155 min)

TRAILER – Dune

Måndag 31 oktober kl. 15.30 – HOTELL TRANSYLVANIEN 2Poster för hotell Transsylvanien 2

En amerikansk animerad film från 2015 om Greve Draculas femstjärniga hotell
Nu får vi ännu en gång ge oss ut på äventyr med Dracula och hans blodsugande gäng! Förändringens tid har kommit till hotellet. Dracula har lättat på sin ”bara monster”-policy, och nu är även människor välkomna. Men bakom stängda kistor oroar sig Dracula över att hans barnbarn Dennis – till hälften människa och till hälften vampyr – inte visar upp några vampyrdrag alls.

(Från 7 år, 89 min)

TRAILER – Hotell Transsylvanien 2

Måndag 31 oktober kl. 17.30 – MARY OCH HÄXANS BLOMMAPoster för filmen Mary och häxans blomma

En japansk animerad långfilm från 2017
Mary är en vanlig flicka som tillbringar sommarlovet hos en äldre släkting på landet. Där finner hon en kvast fastvuxen i ett gammalt träd med blå lysande blommor vid trädets fot. När hon plockar en av blommorna flyger plötsligt kvasten iväg med henne och katten till en mystisk färgglad stad ovan molnen. Där hamnar Mary på Endor College, en skola för häxor. Mary måste riskera sitt liv och vara smart och modig för att ställa allt till rätta igen.  Mary och häxans blomma bygger på författaren Mary Stewarts klassiska barnbok The Little Broomstick från 1971.

(Från 7 år, barntillåten i vuxens sällskap. 103 min)

TRAILER – Mary och häxans blomma

Måndag 31 oktober kl. 19.45 – NELLY RAPP – MONSTERAGENTPoster för filmen Nelly Rapp, monsteragent

En svensk långfilm från 2020 baserad på seriefiguren Nelly Rapp
Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott – han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.

(Från 11 år, 88 min)

TRAILER – Nelly Rapp – Monsteragent

Tisdag 1 november kl. 15.30 – UPP Poster för filmen Upp

En amerikansk animerad film från 2009, producerad av Pixar Animation Studios.
Carl Fredricksen har i hela sitt liv längtat efter att få upptäcka världen och leva livet. Men vid 78 års ålder verkar det vara aningen sent, tills ödet, genom den ihärdiga 8-årige scouten Russell, ger honom en ny chans. ”Upp” tar oss med på ett spännande äventyr där det omaka paret träffar på oländig terräng oväntade bovar och djungelvarelser. Så nästa gång du letar efer ett äventyr – se Upp!

(Från 7 år, 96 min)

TRAILER – Upp

Tisdag 1 november kl. 17.30 – SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSEPoster för Spider-man: Into the spider-verse

En amerikansk animerad superhjältefilm om Marvel Comics-figuren Miles Morales.

Du kanske tror att du känner till historien om Spider-Man, men du har aldrig tidigare sett något som liknar det här! Miles Morales är en 13-åring från Brooklyn och en Spider-Man olik alla andra vi någonsin sett tidigare. Han är en klipsk tonåring som gillar att hänga med sina vänner och vara som barn i den åldern är mest. Men vad hans vänner inte vet är att Miles också lär sig att omfamna ett helt nytt och oväntat liv som den helt nye Spider-Man! Med hjälp av några överraskande nya vänner lär Miles sig att hitta hjälten inom sig.

(Från 7 år, OBS: ursprungligen från 10 år, 112 min)

TRAILER – Spider-Man: Into the Spider-Verse

Tisdag 1 november kl. 20.00 – THE RING Poster från filmen The Ring

En kritikerhyllad amerikansk skräckfilm från 2002

Rachel Keller, en ung journalist, blir ombedd att undersöka sin systerdotter Katies plötsliga död. Genom Katies vänner upptäcker Rachel en kuslig vandringssägen om en videofilm som börjar med en ring och fortsätter med en rad spöklika klipp. Efter att du sett filmen ringer telefonen och en röst meddelar ”du kommer att dö om sju dagar”. Rachel avfärdar det hela men när hon upptäcker att de som sett filmen inte längre är vid liv börjar hon tvivla. Undersökningarna leder Rachel till det omtalade videobandet och när hon hittar det tvekar hon inte. Hon trycker på play och bilder som tagna ur någons värsta mardröm flimrar förbi. Några sekunder efter att filmen är slut ringer telefonen.

(Från 15 år, 112 min)

TRAILER – The Ring


Datum: 2022-10-30 10:15 - 2022-11-01 22:00
Plats: Folkets hus i Säter, Biosalongen
Pris: Gratis!
Arrangör: Säters kommun, Kulturenheten i samarbete med Säters Folkets hus och Film i Dalarna