Om webbplatsen

Sater.se är byggd för att vara användbar för så många som möjligt. Webbplatsen är responsiv och anpassad för att fungera på både datorskärmar som surfplattor och mobiltelefoner.

Säkerhet

För att skydda din information använder webbplatsen https. Detta innebär att trafiken mellan webbservern och din webbläsare är krypterad. Av säkerhetsskäl så är SSL 3 och äldre versioner avstängda eftersom de inte längre anses vara säkra.

Så här hittar du på sater.se

Vi vill att du som besökare ska få svar och hitta snabbt. Här beskriver vi kort hur du når den information som intresserar dig.

Sökfunktion

Om du vet vad du letar efter kan vår sökfunktion vara ett bra alternativ. Den hittar du via förstoringsglaset längst upp i högra hörnet på alla sidor. I mobil och läsplattor finns sökrutan alltid tillgänglig högst upp. Skriv in ett eller flera ord i sökfältet och tryck sedan på “Sök”.

Spårmärkning (brödsmulor)

Vi använder oss av spårmärkning för att göra det enklare för dig att navigera på sater.se. Spårmärkningen visas längst upp på varje sida, ovanför sidrubriken. De mörkröda länkarna går att klicka på om du vill backa bakåt.

Kontakta Säters kommun

På sater.se kan du hitta kontaktinformation högst upp på de allra flesta sidor via ingången Kontakt. Här kan du ställa en i fråga genom att fylla i ett formulär. Du kan även kontakta oss på
E-post: kommun@sater.se
Telefon: 0225-55000

Foton på webbplatsen

Bilderna på webbplatsen får endast användas av Säters Kommun om inget annat står angivet.

Var med och påverka

www.sater.se är lanserad, men du får gärna komma med synpunkter och förslag på hur vi ska fortsätta utveckla webbplatsen. Det gör du enklast genom att mejla oss på kommun@sater.se.

Kakor

Vår webbplats använder sig av kakor (cookies) för att leverera viktiga funktioner och förbättra användarupplevelsen.

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och innehåller information. Det finns två typer av kakor:

Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Den används t.ex. för att anpassa webbplatsen till besökarens önskemål och intressen. De försvinner tidigare om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren.
Sessionskakor lagras temporärt i besökarens dators minne tills besökaren stänger sin webbläsare.

Tillgänglighetsredogörelse

Säters Kommun står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Här berättar vi hur www.sater.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, genom att följa WCAG 2.1 på nivå AA.

Vi berättar även om vilka problem med tillgängligheten vi känner till, och vi berättar om och hur du kan berätta om det som inte fungerar, till oss så att vi kan åtgärda det som inte fungerar för dig.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi vet att den här webbplatsen har vissa problem med att följa lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Brister

Vissa av de e-tjänster som inte ligger direkt i www.sater.se, men som vi länkar till. Vi utreder vilka brister detta är och planerar att åtgärda dem direkt eller i samband med upphandling av tjänsterna.

Ibland råkar de som lägger upp informationen på sater.se göra fel. Det kan till exempel handla om att glömma att bilder ska ha en förklaring om vad som är på bilden. Vi arbetar med utbildning av de som lägger upp informationen på sater.se

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver information från www.sater.se i något annat format, till exempel tillgänglig pdf, stor text, Lättläst, ljudinspelning eller punktskrift kan du meddela oss. Vi återkommer till dig inom två arbetsdagar.

Du kan också kontakta oss på följande sätt:
Kontakta oss på telefon 0225-55000 eller skicka e-post till kommun@sater.se

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi vill bli bättre! Om du upptäcker problem vi inte berättat om på den här sidan, eller om du tycker att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Senaste bedömningen gjordes 11 december 2019
Redogörelsen uppdaterades senast 9 september 2020