Från hobby till företagare inom mat och turism

När du går ifrån att ha en hobbyverksamhet till att starta ett företag inom mat och turism finns det en del formella krav och en del saker som du bör planera och göra för att lyckas bättre. Välkommen till en kostnadsfri digital föreläsning 6 september där du får veta vad du behöver tänka på.

Innehåll

  • Vad krävs enligt Skatteverket för att det ska kunna kallas ett företag?
  • Att starta företag, rent praktiskt
  • Att välja företagsform
  • Kort om moms, bokföring och bokslut
  • Fakturering och dess effekt på likviditeten
  • Att planera sitt företag
    • Produktion
    • Marknad
    • Rutiner och kompetens

Målgrupp

Blivande eller befintliga företagare inom livsmedelsproduktion, förädling och turism på landsbygden i Dalarna eller angränsande län.

Anmälan

Läs mer och anmäl dig via länken: https://www.lansstyrelsen.se/dalarna/om-oss/kalender/kalenderhandelser—dalarna/2023-07-12-fran-hobby-till-foretagare-inom-mat-och-turism.html

Frågor

Kontakta Therese Englund, Enheten för landsbygd mark och företagsutveckling, Länsstyrelsen i Dalarna. Kontaktuppgifter finns på Länsstyrelsen i Dalarnas hemsida. 

Kursen ingår i och subventioneras av projektet ”Nya jobb inom livsmedelskedjan – info/demo”. Projektet samarbetar med föreningen Lokal mat i planering och genomförande av aktiviteter. Projektet är en del av Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten.

logga projekt Nya jobb inom livsmedelskedjan – info/demo


Datum: 2023-09-06 12:00 - 2023-09-06 13:00
Plats: Digitalt, online
Pris: Kostnadsfritt