Från hobby till företagare inom mat och turism – inspirerande exempel

Välkommen till en inspirationsföreläsning om att gå från hobby till företag för dig som vill bli företagare inom mat och turism. Du får lyssna till två företagare som gjort resan och som delar med sig av sina erfarenheter.

Ana Forsberg – Rosahöjdens gård, kök och bageri.

”Mitt mål är att bygga ett livskraftigt företag med många ben att stå stadigt på med delaktig personal som vill jobba kvar i många år”.
I Fredriksberg driver Anna bageri, kök och camping och hemma på gården har hon höns. Välkommen att höra henne berätta om sin företagsresa från start, till att idag ha tre anställa.

Pia Ohlson – Världsarvet Gästgivars i Hälsingland

För 5 år sedan köpte Pia och Björn Världsarvet Gästgivars i Vallsta. Pia berättar om resan från köpet till att ha fler anställda och en stor verksamhet med restaurang, odlingar, guideverksamhet och förvaltande av kulturarv.

Praktisk information

Målgrupp: Blivande eller befintliga företagare inom livsmedelsproduktion, förädling och turism på landsbygden i Dalarna eller angränsande län.
Var: Digitalt möte.
När: 11 oktober kl 12-13.
Kostnad: Kostnadsfritt.
Anmälan: Via Länsstyrelsen i Dalarnas hemsida. 

Kursen ingår i och subventioneras av projektet ”Nya jobb inom livsmedelskedjan – info/demo”. Projektet samarbetar med föreningen Lokal mat i planering och genomförande av aktiviteter. Projektet är en del av Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten.

logga projekt Nya jobb inom livsmedelskedjan – info/demo


Datum: 2023-10-11 12:00 - 2023-10-11 13:00
Plats: Digitalt, Online
Pris: Kostnadsfritt