Vårutställning med Södra Dalarnas Hemslöjdsförening

På Kulturhörnan i Säters bibliotek 12 april – 10 maj

Vernissage 12 april kl. 17.30

I en mångsidig och färgsprakande vårutställning öppnar Södra Dalarnas Hemslöjdsförening sina dörrar till sin verksamhet och sina arkiv. Både äldre textila föremål visas såväl som inköpta slöjdföremål från nutida slöjdare i både hård- och mjuk slöjd. Utöver detta visas också broderier från föreningens kurs i Fritt broderi.

Textilkonstverk av Ulla-Carin Carlsson. Foto: Pressbild

Textilkonstverk av Ulla-Carin Carlsson. Foto: Pressbild

Södra Dalarnas Hemslöjdsförening vårdar sin samling av slöjdföremål och bevarar mönster och beskrivningar till sockendräkter. De ordnar kurser, utställningar, föreläsningar och driver också en vävstuga i Hedemora. De har ett pågående samarbete med Hemslöjdskonsulenterna vid Dalarnas Hemslöjdsförbund. Föreningen har även 1700 föremål i sina samlingar. De är katalogiserade och digitaliserade i Hemslöjdens rikstäckande databas. De allra flesta har textil anknytning.

Hemslöjden är en ideell organisation med föreningar runt om i landet. Med kunskap om det handgjorda bidrar vi till ett mer hållbart samhälle. Inom Hemslöjden finns cirka 90 medlemsföreningar och 14000 enskilda medlemmar. Södra Dalarnas Hemslöjdsförening bevarar och utvecklar Hemslöjden i södra Dalarna.


Datum: 2024-04-12 17:30 - 2024-05-10 18:00
Plats: Kulturhörnan, Säters bibliotek
Pris: Fri entré
Arrangör: Säters kommun, Kulturenheten