Nu flaggar vi dygnet runt för stöd och solidaritet till det ukrainska folket

Det som pågår i Ukraina berör oss alla. Säters kommun flaggar dygnet runt med Ukrainas flagga på Rådhuset. Flaggan belyses av en spotlight.

– Det är sällan vi flaggar med en annan nationsflagga, men i det här fallet är det en glasklar solidaritetshandling att visa sympati och stöd till det ukrainska folket, säger Mats Nilsson och Hans Johansson, ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi hoppas också att detta kommer göra att de flyktingar som vi kan förvänta oss kommer till Säter i något läge, ska känna sig välkomna till kommunen, säger Mats och Hans.

Det finns flyktingar i kommunen, men det är endast de som söker skydd via Migrationsverket som kommer till kommunens kännedom. Har de eget boende och försörjning kan de stanna viseringsfritt under 90 dagar.

-Vi vill också passa på att säga välkommen till de ukrainska flyktingar som redan nu befinner sig i kommunen, men som ännu inte varit i kontakt med kommunen.

På sater.se finns aktuellt information som berör omvärldsläget och kriget i Ukraina. Där finns också sedan fredagen den 18 mars en E-tjänst där invånarna i kommunen kan berätta om på vilka sätt de kan/vill bidra till att hjälpa flyktingar som kan komma till Säters kommun.