Återvinningsstationen på Hagavägen i Säter tas bort

Den 1 november tas återvinningsstationen på Hagavägen i Säter bort. Anledningen är att stationen står trafikfarligt. Förpackningsinsamlingen, FTI, hänvisar nu återvinnare till återvinningsstationen bakom Willys samt i korsningen Burhagsvägen/Bergtäktsvägen.

– Det är alltid tråkigt när en återvinningsstation behöver stängas, vi vill att det ska vara enkelt att lämna sina förpackningar till återvinning. Insamlingen av hushållens förpackningar står också inför stora förändringar då kommunen tar över ansvaret för insamlingen och för återvinningsstationerna från den 1 januari 2024. Från och med nästa år blir det upp till kommunen att avgöra vilka platser som har behov av återvinningsstationer framöver, men vi kan meddela att vi har fått besked att kommunen undersöker möjligheterna för en ersättningsplats, säger Malin Larsson, regionchef på Förpackningsinsamlingen, FTI.

Tills vidare hänvisar FTI återvinnare till återvinningsstationen bakom Willys samt i korsningen Burhagsvägen/Bergtäktsvägen.
Vilken station som är närmast finns också att hitta på FTI:s webbplats.

Varje förpackning som går till återvinning bidrar till en mer hållbar värld. Ju fler som källsorterar, desto fler förpackningar kan få nytt liv samtidigt som behovet av ändliga naturresurser och onödiga utsläpp minskar.

Tack för att du återvinner!

Insamling av förpackningar på en återvinningsstation

Bildtext: En kvinna sorterar en plastförpackning på en återvinningsstation. Foto: Jenny Brolin, FTI