Beslut i korthet från Barn- och utbildningsnämnden 26 oktober 2022

Barn- och utbildningsnämnden beslutade att:

  • Ta del av budgetuppföljningen per den 30 september 2022. Generellt finns det små avvikelser mot budget och prognosen för bokslutet för hela 2022 är 0 mkr.
  • Skicka in sitt yttrande till Kommunstyrelsen över förändrat ansvar inom skolskjuts, där nämnden föreslår att samhällsbyggnadsnämnden överlämnar ansvaret för skolskjutshantering till barn- och utbildningsnämnden under förutsättning att överenskommen budget för skolskjutshantering tillfaller ansvarig nämnd samt tidpunkt för övertagande överenskoms de berörda sektorerna emellan.
  • Dahlander kunskapscentrum får i uppdrag att erbjuda SFI-undervisning för flyktingar från Ukraina, bosatta i Säters kommun, förutsatt att ESF-projektet är beviljat och ekonomiska medel finns för att bedriva undervisningen.
  • Lägga informationen till handlingarna om en anmälan av personuppgiftsincident. Bakgrunden är att medarbetare hade åtkomst till sin kollegas mejl i den gemensamma arbetstelefonen. Detta är åtgärdat.
  • Ta del av information från barn- och utbildningssektorn. Informationen innefattade bland annat information om att KPMG granskar informationssäkerheten på alla sektorer i Säters kommun samt förstärkning av personal på Enbacka skola under höstterminen.
  • Sektorchef får i uppdrag att ta fram ett förslag på riktlinjer för kontaktpolitiker och hur verksamheten med kontaktpolitiker ska bedrivas.

Samtliga beslut, i sin helhet, hittar du i protokollet. Protokollet publiceras normalt senast en vecka efter mötet.  Länk till protokoll Barn- och utbildningsnämnden 2022-10-26