Energieffektivisera samt minska företagets energikostnader – råd och stöd  

Här finns tips på hur du kan minska elanvändningen, energieffektivisera verksamheten, sänka dina energikostnader, söka om ekonomiskt stöd samt få rådgivning.

Minska elanvändningen

På Energiintelligent Dalarnas webbplats finns tips på hur du kan minska elanvändningen både som privatperson i hushållet och som företagare i verksamheten.

Uppmuntra dina gäster och de som besöker Dalarna att spara energi. På Visit Dalarnas webbplats finns tips på hur.

Energieffektivisera

På Energiintelligent Dalarnas webbplats får du förslag på hur du kan energieffektivisering för att minska din klimatpåverkan.

Sänk energikostnaderna

På Energiintelligent Dalarnas webbplats; längre ned på den här sidan, finns flera goda exempel på hur du kan minska dina energikostnader utifrån din bransch.

Kostnadsfri rådgivning med energi- och klimatrådgivare

Energi- och klimatrådgivaren kan ge råd om tex uppvärmning, ventilation, förnybar energi, energieffektivisering, isolering, elbilar och laddning och solenergi. Rådgivningen vänder sig till små och medelstora företag i hela Dalarna, men även till privatpersoner och andra organisationer. Kontaktuppgifter till Säters energi- och klimatrådgivare hittar du på Energi och klimats webbplats.

Ekonomiskt stöd

Det finns flera olika stöd som privatperson, bostadsrättsförening, företag och organisationer kan söka för att till exempel minska energianvändningen eller installera solceller och laddplatser. På

På Energi och klimats webbplats listas de bidrag som är aktuella just nu.