Förändringar på fakturan från 1 januari 2024

För dig som har sophämtning samt kommunalt vatten och avlopp kommer det att bli några förändringar vad gäller faktureringen från årsskiftet. Vi har ändrat utseendet på fakturan så att den blir enklare och tydligare att förstå, vi går över till månadsfaktura och ändrar bankgironummer.

Förbättrat utseende på fakturan

Från 1 januari 2024 kommer fakturan att få ett nytt utseende för att den ska bli tydligare och lättare att förstå.

Månadsfakturering

För dig som bor i villa

Från och med 1 januari kommer du att få din faktura varje månad. Du får ingen faktura i januari månad. Din nästa faktura kommer i februari och efter det kommer dina betalningar att ske månadsvis. Det blir ingen dubbel kostnad i februari för att du inte får någon faktura i januari. Din faktura betalar du alltid i efterskott. Det du nyttjar i januari betalar du i februari och så vidare.

För dig som har ett fritidshus

Du som har ett fritidshus med kommunalt vatten och avlopp kommer att få din faktura varje månad hela året. Du som inte har kommunalt vatten och avlopp men har sophämtning under sommarhalvåret kommer att få din faktura varje månad från maj till september.

Nytt bankgironummer från årsskiftet

Vatten- och återvinningsenheten på Säters kommun byter bankgironummer från 1 januari 2024.

Ingen förändring för dig som betalar med autogiro, E-faktura eller Kivra

Bytet av bankgironummer innebär inga förändringar för dig som betalar med autogiro, E-faktura eller Kivra. Din betalning flyttas över automatiskt, du behöver inte göra någonting. Du tar emot och betalar fakturan precis som idag.

Du som hanterar dina fakturor manuellt

Du som betalar din faktura manuellt behöver fylla i det nya bankgironumret: 379-2934 (Säters kommun).

Det kommer fortfarande att gå att betala till det gamla bankgironumret, dina pengar försvinner inte men det blir en extra hantering för kommunen att administrera och flytta pengarna.