Forsbo Svets & Bygg AB är nominerade till Årets Nyföretagare

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade, del 1.
Inför de utmärkelser för 2023 som delas ut vid årets Företagarfest den 16 mars vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av  jurygruppernas arbete.

Vi fångar Mattias Rasmussen, Forsbo Svets & Bygg AB, i bilen mellan uppdrag.

Du är nominerad, som en av tre företagare,  till utmärkelsen Årets Nyföretagare i Säter 2023!

-Det känns verkligen roligt, svara Mattias.

Berätta vad gör ni?

-Vi är resemontörer och far land och rike runt för att laga olika maskiner och deltar i nybyggnationer.

Hur började detta?

-Jag var långtidssjukskriven för smärtproblem i 5-6 år, de ryggproblem jag hade kunde inte opereras i Sverige. Hur det nu var så lärde jag mig efterhand att leva med smärtan och kände att jag behövde göra något eget. Hade ju tidigare arbetat som montör och mekaniker och startade först med enskild firma. Det gick så bra så det var läge att bilda AB och efter det har det gått spikrakt uppåt, berättar Mattias.

Vilka är era kunder?

-Stålindustrin, värmeverk, bland annat var vi involverade i 6 månader när Norrköping skulle bygga nytt värmeverk, man kanske kan säga att SSAB är vår-”baskund”.

Har du anställda?

-Jag har en kärntrupp på 4 killar som jag är väldigt stolt över, till det finns det ett gäng gubbar som vill jobba lite ibland. Dessutom har vi samarbete med andra mindre företag i branschen så vi bli nästan 50 stycken som mest. Mina anställda är jag angelägen om att ge bra utbildning och utrustning så de ska känna att jag bryr mig och att de är rätt rustade för sina jobb.

Det är få som vill resa som vi, jag gör säkert 1 000 mil/månaden i arbetet, så det blir en del borta.

Du har din bas i Falun?

-Ja, i den mån jag är här. Men bolaget har sitt säte i Säter och jag är nog på väg tillbaka hit, Säter ligger bra till på många sätt, avslutar Mattias.

Då önskar vi lycka till!

-Tack!