Gustafs Byggservice nominerade till Årets Företagare

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade, del 9.
Inför de utmärkelser för 2023 som delas ut vid årets Företagarfest den 16 mars vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av  jurygruppernas arbete.

Efter några dagar sökande får vi tag i Andreas Danielsson, Gustafs Byggservice AB.

Grattis till nomineringen som en av tre till utmärkelsen Årets Företagare i Säters kommun 2023!

-Tackar, roligt! Ja, jag har varit på semester med familjen, riktigt välbehövligt! Men nu är jag i gång igen.

Berätta – hur kom det sig att du blev företagare?

-Jag gick bygglinjen och tog studenten 2005, började jobba som lärling i Hedemora men letade efter något hemikring (Gustafs). 2006 fick jag plats hos Håkan Eriksson som hade startat Gustafs Byggservice på 1980-talet. Det kom på tal redan 2014 om jag kanske var intresserad av att köpa företaget då Håkan ville gå i pension runt 2016 men jag var inte riktigt redo för det då. Men 2021, när frågan kom igen kände jag att det var dags, så i oktober tog jag över, berättar Andreas och fortsätter:

-Det var aldrig någon självklarhet att jag skulle bli företagare men när jag lyssnade runt med kompisar som själva driver företag så tycket de att jag skulle slå till. Jag har vuxit in i det och tycker det är roligt att planera, räkna på jobb och lösa problem så att det flyter på. Skönt också att bestämma själv. Har lite svårt att se mig själv som en VD bara.

Har du anställda?

-Ja, vi är fem med mig. När jag tog över så stannade två kvar, jag anställde en till för att täcka upp för mig då jag behövde tid för administrationen. Sedan blev det en till och så arbetar min sambo Linda i företaget med löner, så fem och en halv egentligen då.

Jag fick rådet att avsätta en dag i veckan för pappersarbete.  Vi är ofta huvudentreprenör på större jobb och då behöver jag ta in priser från underleverantörer. Jag har digitaliserat mycket av fakturahanteringen, det spar en del tid.

Märker du av lågkonjunkturen på något sätt?

-Ja kanske är det inte lika lång framförhållning längre men, förutom renoveringar, takjobb, ja allt inom bygg, så vi bygger mindre byggnader i vår verkstad till bland annat ett beställande företag. Så det rullar på.

Var ser du dig och ditt företagande om fem år?

-Jag är nöjd som det är idag och har väl inga större utvecklingsplaner, bara göra små förbättringar där det behövs. Vi har bra samarbeten med andra hantverkare som rekommenderar oss, och många återkommande kunder. Vi har hittills inte behövt göra någon reklam för oss, det verkar som att folk är nöjda och det sprider sig. Så vill jag fortsätta.

Lycka till då!

Tack!