LiDe Måleri är nominerad till Årets Unga Företagare

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade, del 2.
Inför de utmärkelser för 2023 som delas ut vid årets Företagarfest den 16 mars vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av  jurygruppernas arbete.

När vi får tag i Linus Granath, LiDe Måleri AB, är han mitt i jobbet.

Grattis, du är nominerad  som en av tre till Årets Unga Företagare 2023 i Säters kommun!

-Tack det är verkligen roligt att bli uppmärksammad, säger Linus.

Hur länge har du drivit företag?

-Sedan 2021 i april. Efter att ha jobbat sedan 2018 hos Miljönären i Borlänge, där jag tog mitt Gesällbrev, kände jag att jag ville testa och göra något nytt, att driva eget, berättar Linus och fortsätter:

Nu siktar jag på Mästarbrev och påbörjar utbildningen på Leksands Folkhögskola i mars. För att få gå den ska man ha gjort minst 10 000 arbetstimmar och det har jag nu med råge. Jag vill utvecklas och kursen tar upp grundkunskaperna inom ekonomi och juridik och en utgångspunkt i marknadsföring, företagsutveckling, ledarskap, etik och moral.

Vilken typ av jobb gör du?

-Allt egentligen, lägenhetsrenovering, utvändigt måleri, nybyggnationer. Det är det som jag gillar med jobbet, det ger variation. Just nu är jag på psykakuten och målar korridorer och väntrum. Sommaren är redan i princip fullbokad med utvändigt måleri.

Hur får du dina uppdrag?

Mest genom rekommendationer, har man gjort ett bra jobb så sprider det sig. Jag jobbar också en del med sociala medier och har fått något jobb genom det också.

Vad gör du om 5 år tror du?

Oj, svårt…ungefär som jag gör nu men kanske har 1 eller 2 anställda, vi får se.

Spännande, lycka till framöver!

Tack så mycket!