Säters Golvtjänst AB nominerad till Årets Unga Företagare

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade, del 13.
Inför de utmärkelser för 2022 som delas ut vid årets Företagarfest den 18 mars vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av  jurygruppernas arbete. I dag presenteras ett av tre nominerade företag till utmärkelsen Årets Unga Företagare.

Hej Mirko Saric, Säters Golvtjänst AB, och grattis till nomineringen till Årets Unga Företagare!

-Tack, ja det känns roligt!

Berätta om Säters Golvtjänst, hur länge har ni funnits?

-Det är faktiskt en rolig historia. Den startar med att några personer som arbetade på Säters sjukhus på 40-talet närde en önskan om att kunna köpa bil, det var en nästan ouppnåelig dröm på den tiden. För att få ihop pengar så bildade man Säters Golvtjänst och jobbade all sin lediga tid med att slipa och lacka golv. Det resulterade i en Austin skåpbil. Bilen slukade hela förtjänsten så man sålde både rörelsen och bilen, berättar Mirko och fortsätter;
Idag äger jag Säters Golvtjänst som jag tagit över efter Lennart Norman vars far Gustav Norman startade företaget 1959. Jag blev anställd hos Lennart 2014 och tog sedan över 2018 och Lennart finns fortfarande med i företaget.

Hur många är ni idag?

-Vi är 4 – 5 som jobbar med golvslipning, golvläggning, plattsättning med mera hos både privatpersoner och företag i framför allt Säter och Hedemora men även i bland annat Borlänge och Falun. Vi märker inte av någon avmattning ännu, omsättningen har ökat markant de senaste åren och vi vill kunna fortsätta utvecklas och anställa fler.

Hur ser det ut, finns det yrkesfolk att anställa?

-Det är inte helt enkelt. När jag började här 2014 var jag finsnickare och fick alltså starta som lärling. Jag vill gärna lära upp de jag anställer själv och de kan komma direkt från gymnasiet.

Vad är det bästa med ditt arbete?

-Jag tycker verkligen om att träffa folk, att vara ute och arbeta bland andra. Och så är det naturligtvis roligt när de blir nöjda och glada över arbetet vi gör, avslutar Mirko.

Då önskar vi lycka till framöver!

-Tack!