Säters kommun fortsätter samarbetet med Janssons mat och nöjen

Säters kommun har under många år haft ett pågående avtal gällande hyra av lokaler samt drift av folkparken i Säterdalen. Samtidigt har det funnits ett parallellt avtal kring driften av Fäboden med annan aktör.

Säters kommun har under åren investerat och utvecklats olika delar av Säterdalen.

Avtalet för Folkparken är föråldrat och inte anpassat efter dagens förutsättningar för verksamheten och Säters kommuns ambitioner för Säterdalen.

Säters kommun ville därför ta fram ett nytt avtal, utifrån de nya förutsättningarna.

Avtalet skulle i enlighet med lagen om offentlig upphandling annonseras ut, och ha ambitionen att vara ett bra avtal för både entreprenör och beställare. Avtalet skulle vara tydligt och ge utrymme för utveckling i enlighet med den plan som finns för Säterdalen.

Avtalet med Jansson mat och nöje sades upp i enlighet med avtalets villkor, det vill säga 14 månader innan avtalstidens utgång.

Tyvärr sades avtalet inte upp i enlighet med gällande lagstiftning om hyra av lokaler. När en fastighetsägare (kommunen) ska säga upp en hyresgäst måste bland annat framgå varför uppsägningen sker, och information om att hyresgästen, om denne inte går med på att flytta utan ersättning, kan välja ta vidare frågan till hyresnämnden för medling. Denna information gav inte Säters kommun.

Därför fortsätter avtalet att gälla till dess någon av parterna säger upp det i enlighet med gällande lagstiftning.

Påverkar detta sommaren i Säterdalen?

Säterdalssommaren fortgår som planerat. Det finns många evenemang och upplevelser att ta del av under sommaren 2024. Samarbetet mellan kommunen och Janssons mat och nöjen fortsätter i enlighet med det gällande avtalet. För besökaren innebär detta ingen förändring.