Seniorkul

Inbjudan till Seniorkul 65+
– det är aldrig för sent att börja träna!

Start den 19 mars kl. 13:30-15:00

Vi har glädjen att för första gången kunna erbjuda Seniorkul i Säters kommun, en kostnadsfri aktivitet för dig som är pensionär och som vill hitta nya och roliga sätt att röra dig. Kanske få nya vänner eller hitta tillbaka till gamla.

Du kommer att få prova på ett smörgåsbord av idrotter och träningsformer. Aktiviteter som erbjuds av kommunens idrottsföreningar och andra organisationer. Målet med Seniorkul är att få en ökad motivation att röra på sig, hitta nya träningsformer utifrån egna förutsättningar, lära sig nya saker och ha roligt på vägen.

Upplägg

Seniorkul pågår under elva veckor med start 19 mars och slutar den 30 maj. Vi kommer träffas två gånger i veckan, på tisdagar och torsdagar mellan kl. 13:30-15:00. Seniorkul leds av Bo Floresjö, Säters IF Skidor och Emilie Andersson, Fritidsenheten Säters kommun. Alla deltagare är olycksfallsförsäkrade genom Riksidrottsförbundet (Folksam).

Anmälan mellan 12 februari och 8 mars

Anmälan till Magnus Janjons, RF-SISU Dalarna.

E-post: magnus.janjons@rfsisu.se

Telefon: 070-416 36 55 (dagtid)

Eller via denna länk: RF-SISU Dalarna

När du är anmäld kommer RF-SISU Dalarna att kontakta dig. Du kommer att få berätta mer om dig själv och dina förväntningar på Seniorkul, vad du tycker om att göra och din fysiska status. Vi kommer att fokusera på vad du kan göra istället för vad du inte kan göra.

Exempel på prova-på aktiviteter:
HLR-utbildning, padel, styrketräning med olika belastning, gruppträning, balansövningar, bågskytte, ridning, dans och orientering m.m.

Vi vill erbjuda FYSS = fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling.

Arrangör: Säters kommun, RF-SISU Dalarna med stöd från Allmänna Arvsfonden.