Trailbyggarna i Dalarna är nominerade till Årets Nyföretagare

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade, del 3.
Inför de utmärkelser för 2023 som delas ut vid årets Företagarfest den 16 mars vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av  jurygruppernas arbete.

Grattis Johan Widén och Charlie Höglund, Trailbyggarna i Dalarna AB, ni är nominerade till utmärkelsen Årets Nyföretagare i Säters kommun.

-Tack, ja det känns riktigt roligt.

Hur började detta med ert företag?

-I princip så har vi vuxit upp tillsammans och började att bygga och gräva dirtbanan i Dalsbyn, allt på en hobbynivå. Vi har cyklat mycket tillsammans och har båda en kärlek till att bygga leder och hopp, berättar Johan och fortsätter, -Vi var i rätt läge och hade många kontakter i cykelvärlden, jag som elitcyklist och Charlie som cyklat på en mängd banor runt om i världen. Förfrågan kom från Ljusdal om att utveckla deras teknikbana och vi slog till. Det var 2021. De blev nöjda och tre veckor efter det hörde Skistars cykelansvarig i Sälen av sig och vill ha vår hjälp med ett stort projekt.

-Då slog vi våra kloka huvuden ihop och körde. Våra egna erfarenheter som cyklister gör att vi kan se vad både en nybörjare och en elitcyklist kan uppskatta i form av banor och teknikområden, berättar Charlie, och fortsätter -Jag är snickare och Johan har maskinerfarenhet från anläggning så vi gör allt själva och njuter av att jobba med vår passion.

-Efter Sälen blev det Sundsvall, Lofsdalen, Sundsvall igen och sedan Växjö. Nu får vi möta våren i Halmstad om 1 månad. Jobbet är säsongsbetonat, det blir planering och projektering under vintern och byggnation på sommaren. Nu börjar vi komma längre ner i landet så då förlängs säsongen för byggnation vilket naturligtvis är bra, avslutar Johan.

Spännande! Lycka till framöver då.

-Tack!