Volang Studio nominerad till Årets Unga Företagare

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade, del 4.
Inför de utmärkelser för 2023 som delas ut vid årets Företagarfest den 16 mars vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av  jurygruppernas arbete.

Elsa Wiliow, Volang Studio AB, är en av tre nominerade till utmärkelsen Årets Unga Företagare 2023 i Säters kommun. Jag når henne en förmiddag över telefon.

-Så smickrande att bli nominerad, säger Elsa

Berätta, vad gör du i ditt företag?

-Jag arbetar med kommunikation, varumärkesarbete och fotografering i min ”enmansbyrå”. Kort sagt är jag en extern marknadsresurs som går in som konsult och stöttar upp när företagen själva inte räcker till, eller inte själva har kunskapen.

Hur kom du på idén att starta företag?

-Jag fick upp ögonen för företagande i och med UF (Ung Företagsamhet) på gymnasiet. Som 20-åring startade jag enskild firma, för att ta fotouppdrag på sidan av min anställning. Detta var startsträckan till att bli egenföretagare, även om jag där och då inte hade idén riktigt klar för mig än, berättar Elsa och fortsätter.

Efter 10 år inom kommunikation och marknadsföring, både på byrå och inhouse, kände jag mig mogen att ta steget fullt ut, och driver sedan snart 2 år tillbaka mitt bolag på heltid.

Hur hittar kunderna dig?

-Genom rekommendationer främst, men också nätverket jag fick under byråtiden. När jag startade hade jag ett avtal med min tidigare arbetsgivare om uppdrag på 50% under minst 3 månader, det var en stor trygghet för mig och gav dem fortsatt kontinuitet innan de kunde anställa. Idag har jag främst längre och större uppdrag, vilket är roligt och passar mig bra.

Min styrka är att skapa material som kunderna kan använda i sin vardag, genom att uppdatera och komplettera befintligt material. Jag har en bredd inom marknadsföring, kommunikation och varumärke och kan lösa många av kundernas behov gällande grafisk form, webb, presentationer, trycksaker med mera. Mindre snack, mer leverans.

Varför namnet Volang?

-Jag gillar detaljer, och en volang lyfter och gör vilken tråkig dag som helst sprudlande! avslutar Elsa.

Då får vi önska lycka till med allt!

Tack snälla!

Vem som vinner? Det avgörs på Företagarfesten den 16 maj. För info och biljetter: Företagarna Säter.