Åkesson Bygg och Montage nominerade i två kategorier

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade, del 5.
Inför de utmärkelser för 2023 som delas ut vid årets Företagarfest den 16 mars vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av  jurygruppernas arbete.

Det är väl ett år sedan jag pratade med Dennis Åkesson, Åkesson Bygg och Montage AB, och nu var det glädjande nog dags igen.

Hej Dennis, du är nominerad i två kategorier i år, Årets Nyföretagare och Årets Unga Företagare!

-Oj, där ser man, så kul!

Jag pratade som sagt med dig för ett år sedan nu, då du var nominerad inför 2022 års utmärkelse där du berättade om hur det kom sig att du startade företag, (läs mer här: https://www.sater.se/nyheter/akesson-bygg-och-montage-nominerade-till-arets-unga-foretagare/ )

Hur ser det ut nu ett år senare i ditt företag?

-Ja, förra året hade vi högre beläggning av fönsterbyten från Mockfjärds, det har minskat till 50 % av vår arbetstid, resterande tid arbetar vi med byggrenoveringar, berättar Dennis.

Hur får du de uppdragen?

-Jag är glad över att jag har ett bra kontaktnät och även många kunder efter fönsterbyten som har behövt mer hjälp med renoveringsarbeten. Det gör att jag inte behöver inte arbeta så hårt med annan marknadsföring.

Har ni märkt av lågkonjunkturen?

Ja, naturligtvis är även vi påverkade. Vi arbetar inte så mycket med nyproduktion, det är nog där det är tuffast. Visst håller folk i pengarna så är det, men vi har ändå klarat oss helt okey. Jag har fortfarande tre snickare anställda och en praktikant som blir anställd till sommaren, sedan är det jag och min sambo Caroline, så det är sig likt, avslutar Dennis. Det som inte är sig likt är att min fot krånglar efter en idrottsskada, den vill inte bli bra tyvärr. Så nu får jag lämna över trappspring och tyngre jobb till mina anställda, men det funkar även det.

Så bra att det kan fungera ändå, stort lycka till framöver!

Tack!

Spänningen stiger och på Företagarfesten den 16 mars avslöjas vinnarna. Biljetter och information hittar du hos Företagarna Säter .