Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Lediga jobb

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Du kan använda denna länk, för att kunna läsa om våra lediga tjänster, om du också vill se lite bilder. Annars hittar du våra tjänster här nedan.

Det finns också lediga tjänster i vårt Räddningstjänstförbund Dalamitt (som vi har tillsammans med flera andra kommuner). De rekryteringarna ansvarar Räddningstjänstförbundet för själva, så har du frågor om de tjänsterna, ska du kontakta Räddningstjänstförbundet.

Mentorer till vårt Mentorsteam, Säter

Säter, en av Dalarnas vackraste och mest nära städer präglas av både småstad och landsbygd. Staden ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer - Falun-Borlängeregionen ligger inom 20 minuters bilresa, flygplats finns runt hörnet och till Stockholm tar det ca två timmar med tåg. Att bo i Säter är att bo vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning, arbete och kommunikationer inom räckhåll. I Säter hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig och din familj. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare uppväxt för din familj.

Arbetsplatsen

Vi är Klockarskolan, Säters kommuns grund- och grundsärskola för elever i åk 7-9. Vi har fyra till fem klasser i varje årskurs. För oss är kunskap och trygghet viktigt.     Klockarskolan är en stimulerande arbetsplats där du ges förutsättningar att verka och utvecklas i din roll tillsammans med kollegor, vilket vi tycker är viktigt för din trivsel och arbetsmiljö.  Vår personal trivs, är trygga i sin roll och rekommenderar Klockarskolan. I vår verksamhet arbetar ca 300 elever och 50 personal. Vi är organiserade i ämneslag, lär- och mentorsteam och arbetar kontinuerligt för god kommunikation, inkluderande lärmiljöer och att synliggöra goda exempel i vardagen. Vår verksamhet förstärks av en expedition, studie- och yrkesvägledare, bibliotekarie, närvaroteam och Elevhälsa med bl.a. specialpedagog, kurator, skolsköterska och elevassistenter.    Hos oss har eleverna egna laptops att använda i undervisningen och tillgång till digitala verktyg som Office365, Unikum och Inläsningstjänst. Vi arbetar för studiero med trivselrutiner och en mobilfri skoltid.  

Arbetsuppgifter

Mentorsteamet träffas dagligen för att planera och organisera arbetet med våra elever och övrig personal utifrån ett inkluderande perspektiv och ett gemensamt förhållningssätt. Som mentor har du ett varierade arbete och kan t.ex. ansvara för;  • Att se varje elev vad gäller mående, beteende, närvaro och kunskapsutveckling.   • Att verka för en trivsam skolmiljö på raster och i väntan på skolskjuts, med hjälp av trygghetsskapande aktiviteter både inne och ute för alla elever.  • Att ta emot frånvaroanmälan och följa upp frånvaro för dina ansvarsklasser.   • Lektionen ”klassens tid”, stöd under lektioner och vikarie för lärare.  • Skolans cafeteria där det säljs nyttiga mellanmål till självkostnadspris.  • Lära-känna-samtal/utvecklingssamtal och möten utifrån behov.   • Dokumentation av arbetet och aktuella åtgärder.  • Elevskåp och nycklar, mobiler, rondering och diverse fastighetsuppgifter.  • Att arrangera lovskola alternativt arbeta på Ungdomens hus när Klockarskolans ordinarie verksamhet inte pågår.    Utifrån mentorsteamets samlade kompetens kan uppgifterna mellan mentorerna variera. Tjänsten är en semestertjänst och närmaste chef är rektor. 

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha gymnasieexamen och minst tre års praktisk erfarenhet av arbete med människor. Arbetet bygger på kommunikation och dokumentation, goda kunskaper i svenska och datavana är därför ett måste. Andra språk är meriterande, liksom kompetens motsvarande en fritidspedagog för en aktiv skoltid ur främjande perspektiv.  Vi erbjuder en möjlighet att verka för en bra skoltid för våra ungdomar. Varmt välkommen till oss!  Intervjuer sker löpande.

Personliga egenskaper

För att klara av jobbet behöver du vara flexibel, självgående och stabil med god samarbetsförmåga. Du behöver ha god pedagogisk insikt, visa på gott omdöme, ha förmågan att skapa bärande relationer, kunna motivera och vara professionell i din roll. Som anställd på Klockarskolan är du en representant för Säters kommun och förväntas vara lojal mot arbetsgivaren och serviceinriktad.  

Placeringsort

Säter

Antal tjänster

5

Omfattning

100%

Varaktighet

Tillsvidareanställning

Ansökan

Du söker tjänsten genom att klicka på följande länk: Sök tjänsten som Mentorer till vårt Mentorsteam

Sista ansökan

2019-03-31

Kontaktperson

Rektor

Per Sandberg

0225-552 65

Tillbaka till jobblistningen

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close