Handla i Säters centrum

Kontaktinformation

Näringslivenheten

Telefon: 0225-55149

 


Tack för ditt meddelande.

Just nu byggs det om i centrala Säter och det påverkar våra näringsidkare. Stötta din lokala företagare, det vinner alla på i längden. Genom att handla lokalt bidrar du till att hålla den lokala handeln levande samtidigt som du hjälper företagarna att fortsätta bedriva sina verksamheter och finnas kvar.  

Här är 8 anledningar som förklarar vad som är bra med att handla lokalt

 1. Personlig service
  Hos din lokala handlare är du igenkänd och möts med personlig service. De hjälper dig hitta det du behöver och du får ofta goda relationer med de som arbetar.
 2. Unika butiker och utbud
  De lokala handlarna har ofta en god kundkännedom och kan därför erbjuda dig ett unikt och noga utvalt sortiment som du inte hittar på andra ställen. De kan också anpassa sitt utbud utifrån din efterfrågan så utbudet passar dig.
 3. Lokala företagare
  Verksamheterna i kommunen drivs av lokala entreprenörer. Det kan tillexempel vara din granne, familjemedlem eller vän. De är med och utvecklar vår ort, skapar mötesplatser och gemenskap. När du gynnar dem, gynnar du hela samhället och kommunen.
 4. Trivsamma mötesplatser
  Hos handlarna i centrum kan du träffa på din granne, din gamla kompis eller andra bekanta i kommunen. Verksamheterna skapar naturliga mötesplatser som öppnar upp för möten, gemenskap och skapar trygghet i vår kommun.
 5. Ökad handel skapar fler arbetsmöjligheter
  Med fler och växande verksamheter finns möjlighet till fler jobb och praktikplatser. En ökad handel skapar fler arbetstillfällen och en meningsfull vardag för invånarna.
 6. Stöd till lokala föreningar
  Många lokala företagare stödjer ideella föreningar, idrottsklubbar och skolklasser med flera. Föreningarna är beroende av bidrag för att kunna driva sina verksamheter som ofta är samlingsplatser för olika intressen och för våra unga.
 7. Kortare resor är bra för miljön och plånboken
  Genom att handla på hemmaplan slipper du åka långa sträckor med bil vilket både är bra för dig och miljön.
 8. Levande orter är mer attraktiva
  När du handlar lokalt bidrar du till en stark lokal ekonomi. Med ett starkt lokalt handels- och näringsliv blir våra orter mer livfulla. Fler lokaler hyrs ut till verksamheter och fler ser kommunen som ett attraktivt bostadsalternativ. Då blir även förutsättningarna för kommunal service såsom skola, vård och omsorg bättre.

Se lokala företagare, butiker, restauranger med flera på Visit Dalarnas hemsida.

Mer information om ombyggnationen i centrala Säter finns samlad på kommunens hemsida.