Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Klockarskolan 7-9

Kontaktinformation

Klockarskolan

E-post: klockarskolan@edu.sater.se

Telefon Expedition: 0225-552 05

Besöksadress: Klockaregatan 2

Frånvaro i appen Unikum Familj eller på skola24.se

Mentorsteamet: 
0225-552 21 (ca kl 8.15-16)
Sara 0225-553 69 (8D, 9A)
Jonas 0225-553 62 (7C, 9D)
Elise 0225-556 72 (7F, 9B)
Göran 0225-553 60 (7A, 8B)
Tina 0225-556 74 (7B, 8A, 9C)
Tomas 0225-556 73 (7D, 8C, 9F)
Sven 0225-555 40 (6-9E)

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Vi är Klockarskolan, Säters kommuns grund- och grundsärskola för elever i åk 7-9. Vi har fyra till fem klasser i varje årskurs. För oss är kunskap och trygghet viktigt.

Ny elev?

Kunskap och en god utbildning är nyckeln till framgång på gymnasiet och i framtiden. Den nyckeln vill vi ge dig. Hos oss har du en egen dator att använda i undervisningen och tillgång till digitala verktyg som Office365, Unikum och Inläsningstjänst.

En avgörande del i din utbildning är att du känner dig trygg och har studiero, vi arbetar med trivselrutiner och en mobilfri skoltid. För ett bra stöd under din skolgång finns personal med olika kompetenser som lärare, mentor, bibliotekarie, studie- och yrkesvägledare och Elevhälsa. För att lära känna varandra börjar vi med en lägerskola i årskurs 7 och avslutar med ett besök på Gröna Lund i årskurs 9.

På klassens tid får du chans att påverka utbildningen och skolmiljön, men även arbeta med det klassen önskar och behöver. I vårt långsiktiga arbete för tolerans och demokrati har du chansen att tillsammans med personal och andra elever i åk 9 åka på en studieresa till Auschwitz.
Gillar du att vara aktiv i föreningar och vill ha inflytande över din skolgång? Då föreslår vi att du går med i skolans elevråd eller skol-IF, som arbetar för bra utbildning och ordnar aktiviteter som gör skolgången roligare.

På Klockarskolan kan du välja att gå musikprofilen. Förutom extra musik på schemat kan du varje vecka få en kostnadsfri lektion i sång eller instrument, samt delta i Kulturskolans utbud på fritiden.

Ny kollega?

Klockarskolan är en stimulerande arbetsplats där du ges förutsättningar att verka och utvecklas i din roll tillsammans med kollegor, vilket vi tycker är viktigt för din trivsel och arbetsmiljö.

Vår personal trivs, är trygga i sin roll och rekommenderar Klockarskolan. I vår verksamhet arbetar ca 330 elever och 50 personal. Vi är organiserade i ämneslag, lär- och mentorsteam och arbetar kontinuerligt för god kommunikation, inkluderande lärmiljöer och att synliggöra goda exempel i vardagen.

Varmt välkommen till oss!

Sociala medier

Följ gärna Klockarskolan på Facebook och Instagram!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close