Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Klockarskolan 7-9

Kontaktinformation

Klockarskolan

E-post: klockarskolan@edu.sater.se

Telefon Expedition: 0225-55 205

Besöksadress: Klockaregatan 2

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Det här är Klockarskolan, Säters kommuns grund- och grundsärskola för elever i åk 7-9.  Vi har mellan fyra och sex klasser i varje årskurs. För oss är trygghet och kunskap viktigt.

Kunskap och en god utbildning är nyckeln till framgång på gymnasiet och i framtiden. Den nyckeln vill vi ge dig. Hos oss får du en egen dator att använda i undervisningen.

En avgörande del i din utbildning är att du känner dig trygg i skolan och det arbetar vi målmedvetet med hela tiden. För att lära känna varandra börjar vi med en lägerskola i årskurs 7 och avslutar med ett besök på Gröna Lund i årskurs 9.

På klassens tid får du chans att påverka utbildningen och skolmiljön men även arbeta med det klassen önskar och behöver. Gillar du att vara aktiv i föreningar och vill ha inflytande över din skolgång? Då föreslår vi att du går med i skolans elevråd som arbetar för att utbildningen är bra och ordnar olika aktiviteter som gör skolgången roligare.

På Klockarskolan kan du välja att gå musikprofilen. Förutom extra musik på schemat, har du varje vecka möjlighet att få en kostnadsfri lektion i sång eller instrument.

På elevens val, varje onsdagseftermiddag, kan du förutom musikprofil, välja att studera ordinarie skolämnen (exempelvis engelska, SO, bild och slöjd) eller utöva en sport (exempelvis hockey, fotboll, innebandy eller handboll). Till hösten 2018 kommer du även att kunna välja datorkunskap på elevens val. Det finns även möjlighet att ha andra aktiviteter med handledare.

Varmt välkommen till oss!

Sociala medier

Följ gärna Klockarskolan på Facebook och Instagram!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close