Klockarskolan 7-9

Kontaktinformation

E-post: klockarskolan@edu.sater.se

Expedition: 0225-552 05

Besöksadress: Klockaregatan 2, 783 32 Säter

Frånvaro: Appen Unikum Familj eller sater.skola24.se (e-tjänst)

Kontaktuppgifter? Se startsidan och Unikum


Tack för ditt meddelande.

Det här är Klockarskolan, Säters kommuns grundskola för elever i årskurs 7-9. Hos oss finns även anpassad grundskola (grundsärskola). För oss är KUNSKAP och TRYGGHET viktigt för att du ska LYCKAS.

Ny elev?

Kunskap och en god utbildning är nyckeln till framgång på gymnasiet och i framtiden. Den nyckeln vill vi ge dig. Hos oss har du en egen dator att använda i undervisningen och tillgång till digitala verktyg som Office365 med Teams, Gleerups, Inläsningstjänst, Matteappen och Unikum.

En avgörande del i din utbildning är att du känner dig trygg och har studiero. För ett bra stöd under din skolgång finns personal med olika kompetenser som lärare, mentor, bibliotekarie, studie- och yrkesvägledare, IT-administratör och Elevhälsa. För att lära känna varandra börjar vi med en lägerskola i årskurs 7 och avslutar med ett besök på Gröna Lund i årskurs 9.

På klassens tid och via elevrådet ges du möjlighet att påverka utbildningen och skolmiljön, men även arbeta med det som klassen önskar och behöver. I vårt långsiktiga arbete för tolerans och demokrati har du chansen att tillsammans med andra elever i årskurs 9 åka på en studieresa till Polen.

På Klockarskolan kan du välja att ha musikprofil. Förutom extra musik på schemat kan du varje vecka få en kostnadsfri lektion i sång, instrument eller musikproduktion, samt delta i Kulturskolans utbud på fritiden.

Du som bor i Säters kommun och går i årkurs 6 får under läsåret mer information om vår verksamhet via post, Unikum och besök. Du som inte bor i kommunen men är intresserad av att gå hos oss är varmt välkommen att kontakta skolans expedition.

Ny kollega?

Klockarskolan är en stimulerande arbetsplats där du ges förutsättningar att verka och utvecklas i din roll tillsammans med kollegor, vilket vi tycker är viktigt för din trivsel och arbetsmiljö.

Vår personal trivs, är trygga i sin roll och rekommenderar Klockarskolan. I vår verksamhet arbetar ca 330 elever och 50 personal. Vi är organiserade i ämnes-, lär- och mentorsteam och arbetar kontinuerligt för god kommunikation, inkluderande lärmiljöer och att synliggöra goda exempel i vardagen.

Varmt välkommen till oss!

Sociala medier

Följ gärna våra elevers goda arbete på Instagram och Facebook