Enbacka skola F-6

Kontaktinformation

Besöksadress: Enbackavägen 62

Telefon Expedition: 0225-36661

E-post 

  • Skolan: enbackaskola@edu.sater.se
  • Storklockans fritids: storklockan@edu.sater.se
  • Fritids Pinglan: fritidspinglan@edu.sater.se

 


Tack för ditt meddelande.

Välkommen till vårterminen 2021! Hoppas ni alla har laddat batterierna under jullovet. Nu jobbar vi på fram till sportlovet v.9 (1-5 mars plus studiedag 8 mars)

Tyvärr fortsätter coronavirusets framfart... Vi gör alla tillsammans vårt bästa för att möta vardagen och försöka ha det som vanligt så långt vi bara kan. Hela tiden följs Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutom undervisning tittar vi även på vad vi kan göra för att minska smittspridningen. Handhygien, avstånd, och för en del även distansundervisning har kommit för att stanna på gott och ont. Håll i -håll ut; det kommer ljusare tider någon gång!

Naturskönt med utsikt över Dalälven ligger Enbacka skola i Gustafs. Här utbildar vi 281 barn från förskoleklass- klass 6. Skolan är från hösten 2019 organiserad i tre arbetslag, Förskoleklass – åk 2, åk 3 – åk 4 och åk 5 – åk 6. Fritidshemmen är uppdelade på två avdelningar. Fritids Pinglan är för  elever i förskoleklass och åk. 1,  Fritids Storklockan är för elever i åk. 2 – åk 6.

På skolan finns även ett integrerat folkbibliotek som dessutom är skolbibliotek.

Enbacka skola renoverades 2014/2015, vilket bland annat medförde att vi har tillgång till specialsalar som NO-sal, aula/musiksal och arbetsrum för lärare. Elevhälsans personal har egna kontor och alla har möjlighet till konferensrum där de kan möta elever och vårdnadshavare.

Vi har samlad skoldag vilket innebär att alla barn har samma skoltid, 7.50-13.40. Nytt från ht-20 är att årskurs 4-6 går till 14.30 på onsdagar! Barnen får möta flera vuxna med olika pedagogisk kompetens som samarbetar med varandra.

Fritidshemmen Pinglan och Storklockan ingår som en naturlig del av verksamheten. Detta innebär att vi kan väva in lek, skapande och praktiskt arbete under skoldagen.
Fritidshemmen är stängda följande datum läsår 20/21;  2020-08-14, 2020-10-26, 2021-01-07, 2021-05-12 pga. personalutbildning.
Ni som behöver fritids dessa dagar och inte kan lösa barnomsorgen på egen hand kontaktar er rektor.

Enbacka skola strävar efter att vara en trygg skola där både barn och vuxna möter varandra med respekt. Vi strävar efter en lärandemiljö där alla kan samarbeta med varandra.

Ta del av skolans läsårstider.

Matsedel.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.
Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter