Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Dahlander kunskapscentrum

Kontaktinformation

Dahlander Kunskapscentrum

Telefon: 0225-554 11

Besöksadress:  Jönshyttevägen 4

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Dahlander kunskapscentrum, där vuxenutbildningarna är förlagda, ligger i det vackra Skönviksområdet vid sjön Ljustern i Säter.

Skolan har funnits sedan 1999 och har ljusa och tillgängliga lokaler. Inom gångavstånd finns bland annat sport- och simhall samt en 18-håls golfbana.

Dahlander kunskapscentrum arbetar mot mobbning och på skolan finns det en likabehandlingsplan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling som du hittar här på sidan.

Skolan har en god tillgång till datorer och pedagogiska arbetsmetoder som ska möta elevens individuella studiebehov. Elever och personal arbetar aktivt genom skolråd, matråd, skolkonferenser, arbetslag och likabehandlingsgrupp för att stärka skolans organisation och utveckling.

Vuxenutbildningarna, utom SFI, använder skolplattformen V-klass. Där kan du till exempel hitta lektionsplaneringar, matsedel och schema. Om du saknar inloggningsuppgifter, ta kontakt med din mentor.

Dahlander kunskapscentrum arbetar mot mobbning och på skolan finns det en likabehandlingsplan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling.

Eleverna på skolan äter lunch på Restaurang Skönvik på Skönviksområdet.