Vuxenutbildning på Dahlander kunskapscentrum

Kontaktinformation

Säter kundtjänst

Telefon: 0225-550 00

Telefontider: Måndag-fredag kl. 08.00-12.00, 13.00-16.15

E-post: kundtjanst@sater.se

Besöksadress: Rådhuset, Åsgränd 2, Säter

Öppettider: Måndag–fredag klockan 08.00–12.00, 13.00-16.00. (stängt röda dagar)

 


Tack för ditt meddelande.

Dahlander kunskapscentrum, där vuxenutbildningarna är förlagda, ligger i det vackra Skönviksområdet vid sjön Ljustern i Säter.

Hos oss har vi ett brett utbud av olika utbildningar i trivsamma lokaler men även på distans. Vi kan erbjuda dig följande:

  • Yrkesutbildningar där du har möjlighet att inom två år kunna gå ut färdigutbildad i ett jobb. Nytt för i år är att vi erbjuder en utbildning i Småskaligt jord- och skogsbruk. Men vi erbjuder också utbildningar mot vårdbiträde, undersköterska, barnskötare eller elevassistent.
  • SFI erbjuder vi för dig som behöver fokusera mer på att lära dig mer i grunderna i det svenska språket och även det svenska samhället innan du ger dig ut i vidare utbildningar eller i arbetslivet.
  • Kombinationsutbildning där du som elev har möjlighet att kombinera fortsatta studier i SFI/Sva med en yrkesutbildning eller gymnasiala yrkeskurser.
  • Gymnasiala kurser är för dig om du saknar någon kurs från gymnasiet eller behöver läsa  någon kurs för att bli behörig mot vidare studier på t.ex. högskola eller universitet eller om du aldrig läste hela eller delar av gymnasiet. Vi hjälper dig komplettera dina studier med det du behöver och vi gör upp en studieplan så du får en tydlig plan framåt och en tidsram för hur lång tid det kommer ta för dig att studera för att nå dina drömmar och mål.
  • Grundläggande kurser är för dig som saknar kunskaper från grundskolan eller som aldrig läst grundskolan.
  • Kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning är kommunens vuxenutbildning för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning eller som har fått en betydande och bestående begåvningsmässig funktionsnedsättning på grund av en förvärvad hjärnskada.