Gymnasieskola

Kontaktinformation

Dahlander Kunskapscentrum

Telefon: 0225-554 11

Besöksadress:  Jönshyttevägen 4

E-post: dahlanderkunskapscentrum@edu.sater.se


Tack för ditt meddelande.

Information om undervisning med anledning av Covid-19

Skolan bedriver undervisning i huvudsak på distans, men viss undervisning sker på plats

Du som är studerande på Dahlander kunskapscentrum har fått information via Unikum och Teams.
  • Om du har frågor kan du mejla dahlanderkunskapscentrum@edu.sater.se.
  • Om du vill att vi kontaktar dig, lämna ditt telefonnummer i mejlet så ringer vi upp. Du kan också skicka meddelande via Facebook.
  • Om du som går på gymnasiet eller har en lånedator från skolan, har tekniska problem med din dator eller program, kan du få hjälp av Marie. Mejla henne på marie.danielsson@edu.sater.se.  Om du vill att hon kontaktar dig, lämna ditt telefonnummer i mejlet så ringer hon upp.
Information om CSN från 17 mars, se nedan samt http://www.csn.se.
I Säters kommun finns inte några nationella program, men kommunen samverkar med närliggande kommuner för att ge eleverna möjlighet att läsa de nationella program de vill. Söker till gymnasiet gör du genom gymnasieantagningen vid Dalarnas Kommunförbund.
Säters kommun erbjuder fyra av de fem introduktionsprogrammen, vilka ges vid Dahlander kunskapscentrum vid Ljusterns strand. Dessa är:

Gymnasieutbildning i annan kommun

Elva dalakommuner samverkar för att ge dig som elev möjlighet att läsa det program du vill - oavsett var inom samverkansområdet det erbjuds. Genom Gysam har du tillgång till det samlade utbudet av nationella program inom samverkansområdet.

Du kan även söka till en gymnasieskola i annan kommun, eller till en fristående gymnasieskola. Rätten till inackorderingstillägg kan dock påverkas om den utbildning du söker finns inom Gysamområdet.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.
Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter