Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Studievägledning

Kontaktinformation

Klockarskolan

Telefon Expedition: 0225-55 205

Besöksadress: Klockargatan 2

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Valet av studie- och yrkesval inför framtiden blir både viktigare och mer intressant att göra i den digitala tid vi lever idag. Många av de studievägar och yrken vi har fått de senaste åren inom den digitala världen fanns inte för fem år sedan och tempot i vilket nya arbetsuppgifter dyker upp ökar.

Det gör att studie- och yrkesval är ändå mer spännande och öppnar ännu fler vägar. För de framtida valen är det viktigt att du som elev i grundskolan förbereder dig väl genom att lägga ner mycket energi, tid och kraft på studierna så att du har möjlighet att välja studieväg utifrån dina önskemål.

Som ett stöd i studie och yrkesvägledning finns studie- och yrkesvägledare (SYV) på skolan, som planerar och hjälper till med information och aktiviteter för vägvalet.

Aktiviteter:

Studie och yrkesvägledningsinformation ges i årskurs 7 med en övergripande information från SYV och information från Arbetsmarknadskunskap.

I årskurs 8 ges mer information, möjlighet till besök på gymnasieskolor och besök med information från Arbetsmarknadskunskap. Egen PRAO under fem dagar.

Undervisande lärare på skolan informera inom ämnesområden om olika yrkesroller och uppdrag som finns i samhället. Det sker fortlöpande i undervisningen från årskurs 7- 9.

I årskurs 9 kommer valet till gymnasieskolan.

  • En föräldrainformation om valet till gymnasieskolan i början av oktober.
  • En vägvalsinformation där gymnasieskolor från länet besöker Klockarskolan en kväll i oktober och informerar elever och vårdnadshavare om studievägar. Målet är att alla gymnasieprogram ska finnas representerade för att ge information en kväll i oktober.
  • Under hela hösten kommer information och valet att ges till eleverna så att alla elever och vårdnadshavare är väl förtrogna med själva valet och de program som finns att välja mellan inom och utanför länet.
  • Gymnasieskolor håller ”Öppet Hus” för information om sin egen skola. Annonseras via Region Dalarna och annonser i dagspress och sociala medier.
  • Individuell studievägledning med elever på skolan under hela hösten på tider som eleven bokar med SYV.
  • Information från Arbetsmarknadskunskap om yrkesliv och studieval.
  • Valet genomförs digitalt genom Region Dalarnas antagningsenhet. Information om hur det går till får eleverna genom SYV.

I de framtida studie- och yrkesvalen finns inga begränsningar. Allt är möjligt, de begränsningar som är, skapar vi inom oss själva, och de kan också övervinnas. Framtiden är alltid möjlig att påverka. Var med och ta för dig inför valet av din framtid.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close