Matförgiftning
Kontaktinformation
Miljöinspektör, samhällsbyggnadsförvaltningen
Telefon: 0225-55000 (växel)
Man kan bli matförgiftad både av mat som man köper och mat som man tillagat själv. Matförgiftningar beror på att man ätit mat som innehåller bakterier, parasiter, virus eller gifter. Vanliga symtom är diarréer, kräkningar, illamående, magsmärtor eller feber.
Har du som driver en livsmedelsverksamhet fått indikationer om att det skett en matförgiftning från din verksamhet? Då ska du kontakta miljö- och byggenheten för vidare utredning och spårbarhet.
Misstänker du som konsument att du har blivit matförgiftad av mat du köpt på t.ex. restaurang? Kontakta miljö- och byggenheten skyndsamt eller gör en anmälan digitalt. En anmälan kan hindra att andra blir sjuka.
På Livsmedelsverkets hemsida kan du läsa om råd om hur du minskar risken att bli sjuk av mat.