Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Avlopp och dricksvatten, kommunalt

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Vatten är vårt viktigaste livsmedel och källan till allt liv. Vårt vatten ingår i ett kretslopp. Vi hämtar vårt råvatten från naturen och lämnar tillbaka det till naturliga vattendrag (recipienter) efter att vi använt det igen. Dricksvattnet som vi levererar i Säter kommun är friskt vatten av hög kvalitet. Det renade avloppsvattnet vi släpper ut håller de reningskrav som ställs.

I Sverige och i Säters kommun gör vi av med i snitt 140 liter per person och dygn. Av det så använder vi ungefär 10 liter för mat och dryck.

Säters kommun levererar dricksvatten och tar omhand och renar avloppsvatten från fastigheter som ligger inom verksamhetsområdet för VA (Vatten och Avlopp). Fastigheter som ligger utanför verksamhetsområde för kommunalt VA ansvarar själva för sitt dricksvatten och för att rena sitt avloppsvatten.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close